Wat is een tegelzetter?

Het beroep tegelzetten is ontstaan rond 1960. Voor die tijd werd de badkamer, als mensen al een badkamer hadden, afgesmeerd met specie door de metselaar. In de keuken werden wel al tegels gezet. Ook dit werd gedaan door de metselaar.

Toen de welvaart in Nederland toe begon te nemen en de huizen standaard een badkamer kregen werd de specie langzaam vervangen door tegels en werd een nieuw beroep geboren: de tegelzetter.

Het beroep tegelzetter is daarom nauw verwant aan het vak van de metselaar. Een tegelzetter zet wandtegels en legt vloertegels. In de beginperiode werden tegels in de specie gezet, tegellijm was er nog niet. Tegenwoordig wordt 90 % van het tegelwerk gelijmt. Toch heeft `in de specie zetten` nog steeds voordelen. Op deze manier kun je 'slechte' muren in één handeling mooi en strak krijgen. Dit wordt gedaan door de tegels in de mortel te drukken.

Onze tegelzetters beheersen alle facetten van het vak. Van vader op zoon over gedragen, vanaf 1960. Bent u op zoek naar een tegelzetter in de regio Nijmegen? Neem contact op.